9.2.09

Antecedents

Fent un ràpid resum podem dir que hem vist com en el procés d'aprovar i gestionar el cobriment i urbanització de la Riera Capaspre (algú ha suprimit la preposició "de" enmig de les dues paraules, no?), ha surgit un element que ha tergiversat la velocitat de tancament d'aquest gran projecte.
Les anomenades "mesures Zapatero" van fer que s'inclogués la urbanització de la Riera Capaspre en les peticions d'inversions a sol·licitar al Ministeri d'Administracions Públiques. Això, que obliga a més a que estiguin finalitzades les obres abans del final de l'any, ha fet que el possible procés de consulta i exposició als ciutadans de Calella hagi quedat frenat o, si més no, "escapçat": senzillament no hi ha temps material.
Si tant l'administració com els partits polítics (els del govern i els de l'oposició) haguessin començat a creure en les eines de participació que anomenem 2.0, l'opinió pública ja faria temps que hagués començat a donar les seves opinions. Ara ens trobem en un punt on, com es deia abans, ja no queda pràcticament temps.
Fem però el procés. Opinem, discutim, a favor i en contra, però mantinguem viu l'interès en la participació.
(vilapou)

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Ai..... Vilapou.......tot està dat i beneït..el que tu proposes és el que hauria d'haver estat, però ja està tot tancat..les presses són males conselleres.
L'ajut que dona Zapatero als Ajuntaments com a mesura anticrisi amb el propòsit de generar llocs de treball l'ajuntament l'ha volgut invertir gairebé íntegre en la urbanització de la riera, això ha fet que s'hagues de tancar tot depressa i corrents per fer-ho entrar en 2009 pq si no no val....i si pel que sigui l'obra de cobriment es retarda i la urbanització com ve al darrera també es retarda i no queda tot enllestit dins del 2009.....hi haurà problemes...no sé..ja al marge de que sigui regidora de CIU, de veritat, amb una mica de sentit comú, crec que tot és massa precipitat, molt al marge del poble quan és una cosa que ens afectarà a tots, aquests diners de Zapatero s'haurien pogut invertir en moltes petites millores a la ciutat que no necessites justificar (com es fa quan demanes una subvenció) i s'hagués generat més ocupació , després quan s'haguessin acabat les obres de cobriment de la riera, amb la calma i escoltant a tothom és fa un projecte guapo, i ara si, és demana una subvenció que segur en la donaven.
Ja et dic que és farà un boulevard, o sigui, acera ample i circulació pel mig, en principi en un sol sentit.
La teva idea és bona (com sempre) però....igualment, tot el que es rebi aquí, com tu dius, fes-ho arribar, sempre pot donar idees dins d'aquests paràmetres (que serà un boulevard)
Salut!

vilapou ha dit...

Lorena, ja suposo que el projecte deu estar fet i "tancat", però, presses per presses, a veure si surten idees interessants.
En tot cas podríem trobar alguns exemples del que s'hagués pogut fer...
Obrim el fòrum!
Fins a quin punt hi ha d'haver aparcament? I circulació? Quina superfície hauria de dibuixar la zona d'esbarjo? I els equipaments? Quin estil ha de marcar la decoració i el mobiliari?

Anònim ha dit...

hola a tothom......
circulació? pel mig? un sol sentit?.......marededéu......jo havia sentit que la circulació es faria per un carril més estret i s'ampliarien les voreres, però més o menys com ara(dues direccions).....jo penso que com moltes coses quedarà tot a mig camí......sóc conscient que fer-lo totalment peatonal,potser és difícil...però seria l'autèntica revolució per la riera....alhora que es podria reformar el pont de fusta i els dos maleïts pilars SENSE PINTAR........hics......
Algú sap què en diran els veíns?....que no posaran problemes?.......no sé........molta festa i nit que hi havia a Calella va a Blanes,Malgrat,Mataró, per a/ aparcament i b/locals de nit....i és una llàstima pq nosaltres tenim restauració i és un públic potencial que es quedaria a la ciutat..... jo penso en un passeig peatonal (i els carrers que creuen?).....però en fiiiiiinnnnnn,pilarín....
això de les presses i l'improvisació és marca de la casa...

Anònim ha dit...

Per cert......per quan un grup per demanar que treguin el p*to tren del mig del poble i que fa que la gent ho tingui fàcil per tirar-s'hi,que els soterranis que fan tuf , i són un niu d'inseguretat,etc,etc, a part de milers de Kg de ferro,cables elèctrics que tallen el passeig, i ..........
AIXÒ SÍ QUE SERIA UN PIM-PAM TREMENDO PEL POBLE...........I QUE NO ENS DIGUIN QUE NO ES POT SOTERRAR..........PQ SI HAN FET UNTÚNEL A LA MÀNEGA, AQUÍ TMB ES POT FER....!!!!!

Anònim ha dit...

Hola a tots! Després de tants anys esperant l'OBRA i que ara ens facin córrer d'aquesta manera, tot plegat fa llàstima. Com diu la regidora a l'opo, no hi ha res a fer quan tot està "dat i beneit"; i malgrat hi hagi per llei un temps d'exposició pública per poder fer-hi esmenes, si es fan, sols posarien pals a les rodes i dificultarien el "timing" d'execussió de les mateixes. Com a veïna de la zona aguantaré el caòtic estiu que ens espera, però espero que els responsables hi posin prou seny i sentit comú perquè un cop passat el tràngol, hagi servit per millorar i no pas estèticament -la qual cosa és evident que sí–. Em refereixo a la circulació i movilitat de la zona, tant de persones com de vehicles.
El caos que es forma, en temporada alta, sobretot els dissabtes a la tarda durant hores és monumental...i la policia...ja pots anar buscant amb lupa!. No vull imaginar com serà doncs aquest any d'obres, que ja he dit que suportaria amb la confiança d'un bon resultat. O passarà com en el carrer llarg, que per anar amb presses s'ha de tornar a fer?

Anònim ha dit...

Jo treballo a Calella i me l'estimo molt, però heu de ser els calellencs els que digueu com ha de ser la Riera. Jo sóc d'Arenys de Munt, i bé... estem visquent unes obres diferents, però similars. Han soterrat ja gairebé tota la riera i carrers paral·lels i la veritat és que les obres no han comportat ni una cinquena part del merder que semblava que portarien. No tingueu por de les obres i procureu agafar-vos-les amb optimisme. Tan de bo vagin tan bé com estan anant a Arenys de Munt. I del que hi haurà a sobre... si cas ja en parlarem. Ànims!

Anònim ha dit...

Felicitats Vilapou per haver aconseguit aquesta reacció davant un tema important per Calella. Seria interessant que des de l'Ajuntament es plantegessin utilitzar Internet per incentivar la participació ciutadana, tot i que crec que al web municipal hi ha un espai que pretén això (http://www.consensus.cat/calella/). Potser caldria donar a conèixer una mica més aquesta proposta.
Respecte la urbanització de la riera, i pel que s'ha informat, en un dels propers plens se n'aprovarà el projecte. Sabrem més al detall l'opció escollida.
I Marc, veurem mai la via soterrada?? Jo possiblement no, tal i com van les coses... Lamentablement!

Anònim ha dit...

Jo fotaria una zona de carpes o algo de festa! xq es torni a recuperar la festa a Calella! xq recordeu abans la gent venia al nostre poble de festa! ara la gent marxa del nostre poble x anar de festa! Jo espero que fotin una riera per la festa de la nit! es una de les millors solucions per recuperar l'esperit festiu que tenia el nostre poble! la gent ha de saber que esta molt decepcionada com esta el poble! a la nit no hi ha quasi bé cap oferta interesant!!! xo crec q aixo no es fara! xq si es proposa sempre surtiran els anomenats veins....que sempre es neguen a fer projectes per la nit!

vilapou ha dit...

Dolors, respecte a la xarxa "consensus", m'agradaria que algú me n'expliqués la utilitat. Hi vaig entrar i donar d'alta, però és com una esplanada ampla i trista: no s'hi veu res. Esperem però que sigui un inici en qant a la participació ciutadana... Esperem...

Anònim ha dit...

De propostes s'en podrien dir unes quantes, però lamentabement el projecte ja ha estat escollit, tot i que excepte la gent que està a l'ajuntament, ningú sabia que es faria, fins el mateix dia de les obres que es va fer una reunió pels veïns!
Una reunió una mica tard, perquè no ens hi poguem oposar a res i acatem instintivament, com sempre, el que els de dalt volen.
Pels que estan desinformats, ja que no ho diu lajuntament els hi direm que faran unes voreres de més de 7'5 m, i crec que només un carril de circulació (de baixada) amb parades de bus, taxi i càrrega-decàrrega. Les obres han d'acabar aquest 2009, sinó no hi haurà subvenció.
Per les properes reunions de nous projectes, si us plau, feu participar tot el poble, informeu-lo i sobretot que es escoltin.

Anònim ha dit...

..I tant Vilapou!! ja et dic que feu arribar totes les idees a l'Ajuntament, poden sortir coses superinteressants! encara que el projecte urbanístic estigui tancat la vida li hem de donar nosaltres!!

Anònim ha dit...

Us convido a llegir aquest post del bloc de la Secció Local d'Esquerra.
http://esquerracalella.wordpress.com/2009/01/14/signatura-riera/

Anònim ha dit...

hola nois,
la primera idea que em ve al cap és que en canviin el nom i que li posin el de l'espavilat que ha decidit tirar-ho endavant, així quan calella entri al guines com la pilota de ciment més caòtica de l'història de l'humanitat podrem recordar amb anyorança la seva figura.
el creixement fins l'infinit de la ciutat és insostenible i dir que amb aquesta obra es marcarà un abans i un després és absurd. aquí lo únic que marca un abans i un després és l'arrivada del turisme i la disneyificació del coi de poble. el bulevard juhé, ai perdó. la riera coberta no serà res més que una altra escusa muntada per llogar l'espai públic als comerciants, restaurants, bars i hotels que no en tindran prou amb vendre una calella pudenta d'alcohol i de menjar tot a 100, sino que a més a més invadiràn de terrasses un espai que ens pertany a tots. ho faràn empesos per l'ajuntament que s'entesta a acontentar a tothom sense escoltar a ningú,els cotxes que passin (sobre tot!), els turistes que hi puguin dormir la mona, i els comerciants que s'hi puguin guanyar la vida, i la resta de ciutadans que s'ho mengin tal com quedi, que ningú els-hi ha donat veu en aquest enterrament. ui, he dit enterrament... deu ser l'inconscient.
tant se val quina farola hi posin, o la rajola del paviment (sabeu quantes rajoles diferents s'han posat a les voreres i places de calella els darrers anys?). ja s'espavilaràn prou a posar-ne una que no hagin posat mai.
no està gens clar que aquesta obra acabi essent una millora estètica, de fet coneixent la darrera arquitectura municipal és fàcil preveure que serà tot el contrari. el problema de fons és que ens neguem a acceptar que el model de vida que hem construït els darrers 50 anys a calella du directe cap al cementiri.

Anònim ha dit...

Ara pensaré un mica en els nens i nenes, els nostres fills que seràn els que viuran aquesta nova riera durant com a mínim 40 o 50 anys, si no s'enfonsa abans... De moment amb ells no s'hi ha pensat gaire, ja que no hi tindran cap espai propi, bé, és clar que hi podran passejar com qualsevol mortal ! trobo vergonyós que des del bar rodó fins al far no hi hagi cap espai públic per ells, ( perdó, que ja em va dir en Juhé que sí que n'hi havia un, un tobogan a la piscina nova!!! Carai quin fart!). Aquesta obra no serà una excepció a la norma, si els ciutadans no hi tenim ni veu ni vot, imagineu-vos les criatures. Nul! Que lluny que està Calella de la CIUTAT DELS NENS que desitjava en Tonucci!

Anònim ha dit...

doncs mira, si jo tingues vot i veu, vull dir d debò, un cop coberta la riera la cobriria d verd, amb arbres, flors i gespa, com si fos un parc (un altre tipus d parc q els pins)
ja se q es llarg i prim, xò en definitiva un espai on si pogués passejar, descansar, llegir i anar a passar l’estona dsd els + grans fins els + pekes.
no se si això arribaria a ser un pulmó dins d calella, xò potser seria un primer pas.
tenim els pins i el passeig q ens rodegen, xò no estan dins la ciutat, de fet parlar d’ells seria una altre tema.
calella està feta de pisos i ciment, fins i tot es veu on acaba el poble d pineda i comença calella, en molts trams la carretera d pineda es verda, a calella sols i trobem boles de ciment i testos plens d no res.
be, no volia fer critica, sols donar la meva opinió.
un cop acabades les obres d’un edifici, vesteixes la façana i adeqües l’interior, un bon vestit x la riera jo crec q seria d color verd.
:)

Anònim ha dit...

Estic amb la Montse i amb la Núria, hem de pensar en els petits...estaria molt bé un espai per a nosaltres, per a les persones, per passejar, anar amb els nens a jugar, que poguessin anar en bici, patins..sense circulació...somiar és gratis no?

Anònim ha dit...

lorena, montse ,jordi,núria.............quanta raó...........!!!!!!
No HASE FALTA QUE DISES NADA MÁS,noooooooooooo??????
Ciment+xapussa+caleia=................exacte..!

vilapou ha dit...

Hi hauria alguna possibilitat que algú s'atrevís a fer una mica d'esbós, alguna idea més o menys dibuixada?
Envieu-ho a rieracapaspre@gmail.com
Ho publicarem!

Anònim ha dit...

tenim el que ens mereixem,ni més ,ni menys...estem en un poble/ciutat en total decadéncia i el més fotut es que la culpa es nostre...meva també. Ens estem deixant passar la ma desde fa molts anys.o fem quelcom o s'en va el tren del futur. i a sobre no tenim ni veu ni vot i fan una riera sense l'opinio del poble.