En Jordi Folgado ha enviat aquestes idees i les ha comentat:
"He agafat el Poum i he tret totes les linies de la riera referents al present i al passat i m'ha quedat això. Dirieu que això s'assembla al plà per la futura riera? jo hi he pensat alguns canvis que intentaré dibuixar i enviar...
La idea que em ronda és que es fecin uns espais molt més amples en el costat de la plaça del Bunyol que permetessin no tant sols passejar, com en l'altre model, sino també localitzar-hi espais de joc i de descans.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

estic totalment d'acord amb la recuperació d'espais de joc per als menuts.
penso que dues de les coses importants que diferencien els dos models dels dibuixos que he penjat son:
1- en el model boulevard es convida a usar l'espai només per passejar, mentre en el model plaça allargada es convida, per que l'espai ho permet, a fer-ne usos més diversos (amb el mobiliari adequat): passejar-hi, reposar-hi, jugar-hi...
2- amb el model plaça (o rambla) es crea una gran area de distenció i d'alleugeriment del transit que junt amb la plaça del bunyol, farien de petit pulmó de pequin.... mentre que el model boulevard talla tot l'espai pel mig, limitant la superficie dels espais aconseguits i per tant impedint alguns usos.
reitero la meva opinió de que l'espai públic no pot ser una mercaderia, per més que l'ajuntament necessiti diners ni per més impostos que paguin bars restaurants i hotels. terrasses, no!
Només vull dir referent a la descripció del grup, que mentre no es faci públic el projecte final de la riera i abans de que s'aprovi definitivament, HEM D'INTERFERIR EN LA FEINA DELS TÈCNICS. només faltaria! els paguem entre tots.

Anònim ha dit...

A mi també m'agrada més la idea de gran plaça que no pas la del bulevard ( d'on ha sortit aquest terme?). Una plaça anexe a la del bunyol amb espais verds, de lleure i descans, crec que pot conviure amb els comerciants i la restauració, a més, si el que volen és fomentar el turisme familiar doncs s'han de crear espais familiars, no? Ara, si el turisme ha de seguir en la línia de platja, compres i cervesa doncs potser ja està bé la proposta "boulevard", de copa en copa i tiro per que me toca! I una altrea reflexió, els mesos d'hivern què, què en farem de la riera si no hi podem anar a jugar ni a seure? Molt maca la vorera, direm...

vilapou ha dit...

En quant a la frase de descripció del grup, "Sense voler interferir la feina dels tècnics..." admeto que potser no és la més encertada, però es refereix a que no és la voluntat inicial d'aquest grup la d'esmenar uns tècnics que faran el que els pertoqui segons les indicacions que els siguin donades.
Aquest grup pretén obrir un espai de participació que d'alguna manera és el que hauríen d'haver fet l'administració local i els partits polítics. En aquests moments tenim prou eines que possibiliten aquesta obertura a la participació ciutadana.
En el cas de la Riera, els terminis, la presa i les necessitats pròpies de l'activitat política tornen a deixar de banda l'ocassió única que teníem de posar sobre la taula de tots un projecte que marcarà la història local.
Des de Facebook, des dels blogs, Twitter i altres eines participatives hem d'anar donant les nostres opinions passant per davant de les administracions, si és que així ho volen.