8.3.09

Diàleg

Benvolgut Josep,
He llegit l'al·legació que has presentat al projecte d'urbanització de la riera i ho he fet, avui dilluns, minuts abans de l'enèssima reunió que hem fet sobre el tema de la riera.
La primera va ser amb entitats (Consell de Participació i Convivència), després han vingut els grups polítics, la comissió d'equipaments i els plens, després veïns per dos cops (avui mateix), a més d'hotels i altres establiments afectats i tothom qui m'ho ha demanat encara que fos particularment.
Tot i que puc entendre que qualsevol obra com més es debat millor, no és menys cert que des del govern tenim la responsabilitat de prendre decisions i ara, que t'escric després de la reunió i d'escoltar els veïns, intentarem acceptar una de les qüestions que tu també planteges, canviar el carril bici de costat.
L'al·legació ens obligarà a repetir un ple que en el seu moment ja vam fer per debatre sobre la riera.
Gràcies,
Josep Maria Juhé
..................................................
Hola Josep Maria,
t'agraeixo que m'hagis enviat aquest correu referent a l'al·legació que he presentat a partir de tot el que s'ha anat dient tant al grup del Facebook com al blog.
De totes maneres, però, m'agradaria aclarir que no tinc cap dubte ni en l'esforç que feu per explicar els projectes (aquest en particular) ni en la responsabilitat de decidir que teniu com a Ajuntament. Però el que a mi m'agradaria és que s'aprofitessin més les possibilitats de comunicació i participació amb tots els ciutadans que ho vulguin, sense que s'hagi de pertànyer a cap consell, comissió, grup o partit, ja que no tothom es troba en algun cas d'aquests. És allò que es parla tant ara de la transversalitat...
L'ús de les xarxes socials i d'internet, per exemple, seria un avenç en aquest sentit. I suposo que Consensus vol anar per aquest camí però no em podràs negar que en aquests moments (i ja fa uns mesos) és un autèntic desert.
Pel que es refereix al possible canvi d'ubicació de costat del carril bici, em sembla positiu encara que segueixo creient que és millor la proposta de moure tot el vial. Però aquí ja hi entren més criteris i es faci el que es faci, segur que serà a parit de bons arguments.
Per acabar voldria suposar que la darrera frase no és cap mena de retret. L'exposició pública dels projectes, la presentació d'al·legacions (encara que només en sigui una) i la discussió de qualsevol proposta són una part dels mateixos projectes, i el deure de l'administració és resoldre tots aquests supòsits i reunir-se les vegades que sigui necessari.
Records,
Josep Barri
..................................................
Bon Dia Josep,
Res a dir, gràcies un cop més,
Josep Maria