20.2.09

Idees i trobada

En Jordi ha enviat uns plànols on, a manera de croquis, es podríen anar dissenyants les idees que tothom tingui.
I tot això es podria parlar en una trobada oberta el dissabte 21 de febrer a les 12 del migdia a la Plaça del Bunyol.
Esperem participació!

2 comentaris:

Fund. Lester Williams ha dit...

Bé per que s'ha dut tot a terme tant ràpid, amb l'urgència de que arribin els diners extraordinaris que dona l'estat per inversions municipals, o bé per que aquesta urgència demanava una forma de fer silenciosa. El projecte d'urbanització de la riera ha nascut mancat de diàleg.
Un grup de ciutadans hem valorat el projecte que es va aprovar en el ple de fa dues setmanes i hem arribat a la conclusió de que una obra tant important per la ciutat no pot fer-se sense un debat, ni que sigui a ultima hora, que reflexi les opinions dels que hauràn de fer us d'aquest espai.
Qüestionem seriosament el disseny final del projecte amb les raons que enumerem tot seguit:

Si parem atenció als usos que fins avui s'han vingut fent de la riera, no podem ignorar que el costat més usat pels vianants en la seva sortida de la platja o del passeig és el costat de Pineda. El projecte aprobat assigna a aquest costat l'ample més petit de passeig i a més a més hi col·loca el carril bici, que l'empetiteix encara més.
Si mirem el nombre de façanes de veïns la porta principal dels quals meni directament a la riera, troben que la majoria es troba en el costat de Pineda. El costat petit del projecte.
Si mirem l'orientació de tota la riera, la trajectòria que segueix respecte de la trajectòria del sol en totes les estacions de l'any, podrem veure fàcilment la raó per la qual la gent puja i baixa pel costat de Pineda i no pel de Sant Pol. Evidenment prefereixen estar al sol que a l'ombra. El projecte ho ignora.
Si mirem la possibilitat de crear espais plurifuncionals amb aquesta inversió astronòmica de diners, que tant de bé podrien fer a aquesta zona de la ciutat i tant podrien atendre les necessitats de diferents estrats de la societat, trobem que el projecte no ho contempla.


El que està projectat és per una zona de trànsit i com a molt de repòs (pagant les consumicions dels bars, es clar). Cap atenció als nens, altra vegada. Cap atenció als joves i cap atenció a la gent gran. Ells també hi han de tenir cabuda.

No creiem que el guany d'espai que es proposa hagi de quedar només en un altre passeig per la ciutat o en un pati per les terrasses dels bars i restaurants. Aquest no és un disseny fet per a tothom sino per alguns sectors econòmics molt concrets tot ignorant a la resta de ciutadans.
L'oportunitat de fer un espai singular per a nens, joves i grans queda en no res si seguim amb allò que s'ha projectat i el barri de Pequin que, amb un altre projecte, podria convertir-se en un verdader centre de la vida social de Calella perd una oportunitat d'or que tardarem molts anys a tornar a tenir.

Per aquestes raons, que ens semblen prou importants, creiem que el carril dels cotxes i el de les bicicletes s'han de desplaçar radicalment al costat de Sant Pol permetent la creació d'espais més amples al de Pineda i a partir d'aquí desenvolupar una urbanització per a tots.

Els sota signants....

Fund. Lester Williams ha dit...

veig que he oblidat dir lo de les zones de terra i jardí en lloc de l'enrajolat.
bé, s'hi ha d'afegir...

jordi folgado