En una societat com la nostra, el coneixement de l'opinió del ciutadà és, o hauria de ser, un dels pilars bàsics del funcionament democràtic. Tant l'administració com els partits polítics en general han esdevingut, per mor de la voluntat popular, en els responsables de la gestió d'aquesta opinió. Si fins fa un temps era necessari un procediment més vertical per arribar a tenir un ideari, les tecnologies actuals ens permeten a tots els ciutadans tant opinar com crear canals de participació d'una manera transversal.
A partir d'aquí, i considerant que a la nostra ciutat segueix existint un buit important en quant a la intenció de conèixer el pensament de la col·lectivitat en temes d'especial interès general, la creació d'espais on poder opinar sense limitacions com els que existeixen a les xarxes d'internet agafen un protagonisme especial.
El cobriment i la urbanització de la Riera Capaspre és per Calella un dels moments més importants en quant a definir una imatge de la ciutat que volem per al nostre futur. L'enorme superfície que es guanya per a l'ús públic no pot, o no hauria, de ser decidit amb presses i sense obrir cap canal d'opinió a la ciutadania, que no siguin els estrictament interns dels diversos partits polítics.
És per intentar suplir aquesta mancança i per intentar iniciar un primer procés de participació que es va crear a la xarxa Facebook un grup anomenat Propostes per a la Riera Capaspre de Calella. Des d'aquest grup (i des del blog Riera Capaspre) s'han recollit tot un seguit d'opinions i propostes que ara voldríem traslladar com a al·legacions i suggeriments abans de l'aprovació definitiva del Projecte d'Urbanització de la Riera Capaspre.... (continua aquí)